tursomentokig

Slutar

Av Helena Lundbäck - 2017-03-16 20:11

I april 2014 började jag få cellgifter med Avastin. 33 behandlingar har det blivit. Nu slutar vi med behandlingarna.

Jag var hos onkologläkaren idag och hon bedömer att behandlingarna inte har den verkan som är önskvärd. Dels har jag alldeles för jobbigt med biverkningar, dels är det tveksamt om de längre har någon effekt. Nästan alla 15 metastaser i lungorna hade vuxit lite, likaså de fyra i levern, enligt röntgensvaret. Skelettmetastaserna stod stilla, förutom en som ev blivit större. Ändå är det inte fråga om stark tillväxt, snarare lätt tillväxt. Cancermarkören knatar uppåt, det har den gjort de senaste gångerna vi kollat, men det går sakta. Inget är dramatiskt utan snarare relativt stabilt trots att cancern ökar.

Fokus ska nu ligga på att försöka få bort min smärta. Och att få balans på min mage som reagerat på allt morfin med att bli hård.

Onkologen skickar remiss till strålning. Hoppas att jag slipper vänta så länge, det lär vara kö där. Om de kan stråla mina värsta skelettmetastaser, kan jag kanske få bort smärtan som jag känner.
Och läkaren på specialistsjukvården i hemmet, hjälper mig att hitta rätt med magmedicinerna.

Jag är benägen att hålla med om vad läkaren sagt. Själv blir jag alldeles slut av smärta men också av spänd mage, illamående, diarréer och trötthet. Dessa tillstånd har varvats med relativt gott mående, men den senaste tiden har jag tyvärr mått mer dåligt än okej. Nu skulle jag vilja att det blev tvärtom så att livskvalitén ökar. Hoppas på bättre mående nu!

 
 
Ingen bild

Ann-Mari

17 mars 2017 08:23

En stor kram till dig

Helena Lundbäck

17 mars 2017 23:21

Kram

 
Ingen bild

Dominique

17 mars 2017 16:29

Hej Helena,
Usch vad tråkigt att läsa att dina metastaser har vuxit trots behandling. Tur är att de växer långsamt i alla fall. Jag förstår att det måste vara jobbigt att må så dåligt av medicinerna och hoppas nu att du kommer att må mycket bättre utan dom. Man måste ju ha livskvalitet också, det har jag full förståelse för.
Nu är ju våren på ingång i alla fall och jag hoppas att du får njuta av den. Det finns ju inget härligare när allting börjar spira och växa igen, vaknar till liv igen i naturen. Det är fantastiskt egentligen. Hur dött allting ter sig på vintern för att sedan bara få fullt liv igen på våren. Hoppas verkligen aTT du kommer att kunna njuta av det vilket jag helhjärtat tror på att du kommer att göra. Du verkar bo så himla fint, nära till naturen och det verkar vara så vackert där du bor, det har jag sett på foton som du har lagt ut här. Du får verkligen möta våren på nära håll. Du är en sådan positiv person så jag tror verkligen på att du kommer att ta vara på alla fina stunder som livet har att erbjuda. Jag tycker du är enastående och jag beundrar dig verkligen för din styrka och din positiva inställning och ditt stora hjärta.
Kram

Helena Lundbäck

17 mars 2017 23:23

Tack snälla du. Ja jag ska njuta allt jag kan så fort jag har möjlighet. Visst är det härligt att våren kommer!
Kram

 
Ingen bild

Eva H

17 mars 2017 17:13

Bästa Helena!
Önskar av hela mitt hjärta att du får ett bättre mående nu!
Stor kram <3

Helena Lundbäck

17 mars 2017 23:23

Tack för det!
Kram

 
Ingen bild

Millan

17 mars 2017 21:01

❤❤❤❤❤

Helena Lundbäck

17 mars 2017 23:25

Kram

 
Ingen bild

Linda Walkin

18 mars 2017 08:10

Hej Helena
Vi skickar styrkekramar till dig och din familj. Hoppas att du får bukt m smärtan så att du kan få ha det så gott du kan och njuta av den underbara våren och få många många många fina dagar.
Kram Linda m familj

Helena Lundbäck

18 mars 2017 09:17

Tack Linda! Stor kram

 
Ingen bild

Maggan

19 mars 2017 18:45

Hej Helena....jag tänker så här. När inte cellgifterna hjälper nu längre så är det skönt att få sluta med dem då du mår så dåligt. Viktigast nu är är att få kontroll över smärtan och att din mage fungerar (jag måste äta en tärning frukt & fibrer varje dag, matsmältningstabletter samt probiotika för min mage efter min stora operation och då fungerar allt. Magen är så viktig, den styr mycket av vårt mående. (jag vet att man inte kan jämföra det ena fallet med det andra men ändå) Jag har haft det som du med en spänd mage som inte funkar så jag vet hur du har det. Allt för att du ska kunna fokusera på dina bra dagar. Att ha ont tar så mycket energi...sedan kan något nytt dyka upp så jag hoppas du håller hoppet levande. Vi vet inte vad som finns bakom hörnet. Immunterapi kanske kan vara ett alternativ. Jag håller tummarna så att du får hjälp med att hålla smärtan borta. Nu hoppas vi på lite ljumma vårvindar och att kunna vända ansiktet mot solen intill husknuten.
Varm Kram från din följeslagare Maggan

Helena Lundbäck

20 mars 2017 08:29

Tack Maggan! Ja solen hjälper till att måendet blir lite bättre.

 
Ingen bild

Lena Svannäs

20 mars 2017 08:10

Hej Helena
Vi hoppas oxå att du blir av med smärtan och kan njuta av våren i vår by. Men glöm inte att försöka skriva lite då och då. Jag tror att vi är många som älskar att höra från dej, dina tankar, funderingar och "tjat". Vi älskar det (dej). Hoppas oxå att vi kommer att kunna uppmuntra dej.
Dina priviligierade grannar

Helena Lundbäck

20 mars 2017 08:30

Tack snälla ni! Ja, jag ska försöka hitta tillbaka till skrivandet.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards